19 ιδέες για τα πιο τέλεια ονόματα για γάτες

Ουφ, η υπόθεση “Ονόματα για γάτες” δεν είναι διόλου εύκολη.. πολλοί από εσάς που έτυχε να βρεθείτε σε αυτό το φιλόξενο σημείο του διαδικτύου τυχαίνει να έχετε επαφές με πολύ περισσότερες από μια γάτα. Αλλά και όλοι εσείς που φτάνετε στο σημείο να υποδεχτείτε στο σπίτι σας την πρώτη και μοναδική σας γατούλα έχετε να αντιμετωπίσετε μια μάλλον ευχάριστη πρόκληση: Να της δώσετε το όνομά της

Και φυσικά για να βρίσκεστε εδώ πέρα σίγουρα δεν ενδιαφέρεστε να δώσετε συμβατικά ονόματα για γάτες όπως Όλιβερ, Μπέλα, Σίμπα, Νάλα, Λούνα, Τάιγκερ, Πάνθερ, Μπλάκι, Ντόλι, Μπιάνκα κλπ κλπ. Ούτε τα πολυφορεμένα, Γκάρφιλντ ή Σιλβέστερ ή Πιφ. Εσείς είστε κάποιος που τον ενδιαφέρει να επιλέξει ανάμεσα σε ονόματα για γάτά με νόημα βαθύ, ιδιαίτερο, ή εν πάσει περιπτωσει για περίεργα, παράξενα ονόματα γατών που θα ξαφνιάσουν! Είστε κάποιος που αναζητεί ένα πρωτότυπο, ευφάνταστο, συχνά αστείο όνομα για τη γάτα σας. Ε λοιπόν εγώ είμαι εδώ για να δώσω τις σωστές κατευθύνσεις. Ποιο είναι λοιπόν το απόλυτο όνομα για γάτα; Να μερικές εξαιρετικές ιδέες:

1. Το όνομα 'Τσίτσος'

Κακά τα ψέμματα ανάμεσα στα εκατομμύρια πιθανά ονόματα για γάτους το όνομα “Τσίτσος” είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή (αλλά και εγώ που είμαι κορίτσι μια χαρά μου έκατσε)  για πολλούς λόγους. Αρχικά παραπέμπει σε εμένα και ποια γάτα δεν θα ενδιαφερόταν να έχει το όνομα μιας διάσημης αριστόγατας με βασιλικό αίμα. Κατά δεύτερον είναι πολύ αστεία αυτή η χρήση των δύο “Τσ” το ένα δίπλα στο άλλο. Κατά τρίτο είναι ένα τέλειο όνομα για γάτες διότι αποπνέει κάτι το ιταλικό, κάτι από από το πληθωρικό ταμπεραμέντο και την αλεγκρία ενός αυθεντικού Ιταλού (θυμηθείτε τον Τσίτσο, από τους Φράνκο και Τσίτσο αλλά και την τολμηρή Τσιτσιολίνα). Και μια και πιάσαμε τα ιταλικά ονόματα για γάτες να σας πω ότι αμέσως παρακάτω υπάρχει ολόκληρη παράγραφος με ονόματα από τη γειτονική χώρα.

Επίσης, ας είμαστε ειλικρινείς, οι τροποποιήσεις του ονόματος είναι άπειρες. Ξεκινώντας με βάση αυτό το “Τσι” μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θες και φυσικά η πανέξυπνη γάτα σας θα καταλάβει αμέσως ότι αναφέρεστε σε αυτή, ότι την καλείτε. Για παράδειγμα εμένανε που με βλέπετε οι γονείς με φωνάζουν “Τσιτς” “Τσιτσαρινα” “Λαλουντσερία” “Τσιτσιους” (για κάτι πιο λατινικό, ή έστω λιθουανικό), Μάτσουτσιτς (για να το γυρίσουμε σε κάτι το πιο σλάβικο), Τσαντσουρελίνο και επειδή προφανώς καταλαβαίνω ότι αυτός ο παραλογισμός δεν βγάζει νόημα θα τον διακοψω βίαια εδώ και θα σας πω απλώς ετούτο: Ονομάστε το γατί σας “Τσίτσο, είναι το απόλυτο όνομα γάτας”. Τελεία και Παύλα. 

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του “Τσίτσος”; Περιέχει συριστικά σύμφωνα (σ, τσ, ζ) που είναι ιδανικά για να τα ακούν και να τα μαθαίνουν οι γατούλες σας! 

2. Ιταλικά ονόματα για γάτες

Ξεπερνάμε τις κακοήθεις δηλώσεις του κακοπροαίρετου Τάσου Κ. και μια και ξεκινήσαμε έτσι θα ήθελα να σας αραδιάσω μερικα εξαιρετικά ιταλικά ονόματα για γάτες, για τους λάτρεις της Ιταλίας και της κουλτούρας των λατίνων γειτόνων μας!

Τι θα λέγατε για το Μπάτσιο (φιλί στα ιταλικά) για μια χαδιάρα γατούλα; Υπάρχει καλύτερο όνομα για γάτες που δεν βάζουν γλώσσα μέσα από το Τσίτο (zitto που σημαίνει “σκάσε”); Χμ, τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα ήταν τέλειο όνομα για τον πιο πολυλογά της αποικίας, τον Μικρουτσέλο

Αν έπεφτε στο δρόμο σας μια ηλικιωμένη γατούλα, το Άλντο (για αρσενική) ή Άλντα (για θηλυκιά) που σημαίνει ηλικιωμένος/η, θα ήταν μια εξαιρετικό επιλογή! Αν η γάτα σας είναι λάτρης του ύπνου και του ραχατιού τότε μπορείτε να την πείτε Σόννο. Αν χοροπηδάει αριστερά δεξιά σαν πεταλουδίτσα που πεταριζει τσαχπίνικα θα μπορούσατε να την ονομάσετε Φαρφάλε (ή ελληνιστί φαρφάλα). Όπως βλέπετε είναι άπειρες οι επιλογές όταν πρόκειται για ιταλικά ονόματα γατών.

3. Περίεργα, εύηχα ονόματα αθλητών

Ονόματα για γάτες

… μάαλιστα.. τελοσπάντον, το ξεπερνάω και συνεχίζω: Στην γατοαυλή ένα από τα πιο ωραία ονόματα για γάτα που δόθηκε ποτέ ήταν το Τσόνγκα σε μια από τις πιο υπέροχες γάτες όλων των εποχών, τον ασπρόμαυρο, ασυμβίβαστο, τολμηρό γιο της Μεγάλης Μανίτσας, που είχε άδοξο τέλος στο δρόμο-σκοτώστρα! To όνομα εμπνεύστηκε από το σπουδαίο Γάλλο τενίστα και τώρα που το σκέφτομαι, στην πρώτη γατούλα που θα διακρίνω μια κάποια γαλλική φινέτσα θα δώσω το όνομα Μονφίλς! Όπωσδήποτε. 

Για την περίπτωση που έχετε μια μάνα γάτα και την κόρη της μπορείτε να κάνετε το κόλπο γκρόσο και με ένα ζμπάρο να ρίξετε δύο τριγόνια. Πως; Χρησιμοποιώντας ένα εξωτικό όνομα-μακρινάρι. Σε μια τέτοια λογική κινήθηκα όταν εμπνευσμένη από τον Βέλγο ποδοσφαιριστή της Χέρτα Λουκεμπάκιο, έδωσα ονόματα σε δύο γάτες, την μάνα Λούκε και στην κόρη Μπάκιο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις γρήγορα και έξυπνα όνομα για πολλές γάτες. Προτεινόμενο όνομα για μια παρόμοια περίπτωση είναι ξεκάθαρα το ‘Σίντζι-Λορτζ’ (παλαίμαχος παίκτης του Λεβαδειακού !;!) ή ‘Κουλι-Μπαλι’ (από τον αμυντικό σταρ της Νάπολι).

4. Αρχαιοπρεπή ονόματα γατών

Σκεφτείτε να δίνατε στην κατάλευκη γάτα σας το μεγαλοπρεπές όνομα “Βελλερεφόντης” (από το λευκό του Πήγασου, τον οποίο ίππευε ο μυθικός ήρωας). Αν δεν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια γάτα που να την φωνάζουν έτσι, αχ καημένοι, πόσο αθώοι είστε, εγώ γνωρίζω ήδη τουλάχιστον έναν Βελλερεφόντη! Ή αν κάποιος από τους γάτους σας εκπέμπει κάτι από την διονυσιακή τρέλα ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα να τον ονομάζατε Κλαύδιο ή Νέρωνα. Τώρα που το σκέφτομαι ένα τέτοιο όνομα θα ταίριαζε στον πληθωρικό, θεότρελο Σκλαβενίτη. Θα εισηγηθώ αλλαγή άμεσα! Τέλος πληροφορήθηκα για μια γάτα με όνομα “Καποδίστριας” που ναι μεν δεν είναι αρχαιοπρεπές όνομα, αλλά αφορά ένα ιστορικό πρόσωπο που έζησε δύο αιώνες πίσω.

5. Λαϊκά ελληνικά ονόματα για γάτες

Γενικά δεν είμαι και τόσο σύμφωνη με αυτή την επιλογή… άκου ελληνικά ονόματα για γάτες.. αλλά τέλοσπάντον, την παραθέτω εδώ, γιατί κάποιος από εσάς μπορεί να την βρει νόστιμη και φαιδρή λόγω αντίθεσης ονόματος και πραγματικότητας. Να εξηγηθώ. Σκεφτείτε μια ντελικάτη, χαριτωμένη αρσενική γατούλα, με ψηλά λεπτά ποδαράκια, και θεόγλυκα ματάκια, γεμάτη νάζι και όρεξη για χάδια. Ε, φανταστείτε να την ονομάσετε ‘Γεράσιμο’ ή ‘Θόδωρα’  ή Νώντα. Χα, σας έπιασα, ξέρω ένα Νώντα και πρόκειται ακριβώς για μια τέτοια περίπτωση..

.. ή ίσως απλώς κάποιος γατογονέας να θέλει κάτι αυθεντικό και βαρύ, τρομάρα του (όπως ο συμπαθητικός Τασούλης από πάνω). 

6. Ισπανικά ονόματα για γάτες

Επιστροφή στις στα ονόματα από συγκεκριμένες χώρες. Πολλοί με ρωτάτε να σας προτείνω κάποια ισπανικά ονόματα για γάτες που να ταιριάζουν στην ψιψίνα σας! Αν η γάτα σας είναι η αιτία που είστε ευτυχισμένος ονομάστε την Φελίθια. Αν έχετε κάποιο καμπόσο αρσενικό, τίγκα στην τεστοστερόνη ονομάστε τον Κάρλος (θυμηθείτε τον Κάρλος το Τσακάλι). Για την ολόλευκη γατούλα σας χρησιμοποιήστε το “Παλόμα” (που αναφέρεται στο λευκό περιστέρι). Εε και αν η γάτα σας είναι εκπάγλου καλλονής πείτε την Μπονίτα. Τέλος αν η ψιψίνα σας είναι τίποτα λάτρης των χωραφιών και σνομπάρει την αυλή σας ε, πείτε την Χόρχε (που σημαίνει αγρότης). 

7. Γίνετε λίγο abstract (ελληνιστί αφηρημένος)

Δώστε στα αιλουροειδή σας ονόματα που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Η πρώτη γάτα στην οποία έδωσαν ποτέ όνομα οι γονείς μου (μετά από μένανε) ήταν ο περίφημος Κλαπαρχίδας (ένα από τα πιο όμορφα ονόματα για γάτους), μια πανέμορφη αρσενική γατούλα που κοίταζε με τα μεγάλα του μάτια μέσα από την μπαλκονόπορτα για ώρες. Οκ, ο τύπος είχε τα χαρακτηριστικά γεννητικά όργανα (τα μπάλακια ρε παιδάκι μου, μπααα) της αρσενικής γάτας στο πίσω μέρος του, αλλά όχι κάτι το αξιοσημείωτο και έτσι το όνομα αυτό δεν εννοούσε κάτι συγκεκριμένο ή ιδιαίτερο. 

Μια άλλη τέτοια περίπτωση είναι ο Πίπος που όλοι αγαπήσατε. To αγόρι αυτό θα μπορούσε να λεγόταν Μπραντ (από τον Μπραντ Πιτ), Ντελόν (από τον Αλέν Ντελόν), Κούρκουλος ή Μπάρκουλης (μμμμ, Μπάρκουλης, πολύυυυ ωραίαααα ιδέααα). Ε και οι γονείς έκαναν την ανατροπή και τον ονόμασαν Πίπο. Ε, τίποτα δεν σημαίνει αυτό το ‘Πίπος’. Ελπίζω να μπαίνετε σιγά σιγά στο νόημα.

Πίπος ή Παπουτσέλος

8. Γαλλικά ονόματα για γάτες

Κλείνουμε τις αναφορές στα ονόματα από διάφορες γλώσσες με αυτή την παράγραφο όπου θα μιλήσουμε για γαλλικά ονόματα για γάτες. 

Είστε λάτρεις της γαλλικής φινέτσας και θέλετε να δώσετε στην γατούλα σας ένα αντίστοιχο όνομα; Ή από την άλλη η γάτα σας είναι τρομερά ατσούμπαλη και έτσι κατ’εφημισμόν θέλετε να της κολλήσετε ένα γαλλικό όνομα; Κανένα πρόβλημα. Έχω και εδώ τις προτάσεις μου: Μια κοπέλα μπορείτε να την πείτε μανδάμ και ένα άνδρα μεσιέ. Μπορείτε και να κάνετε το πλοτ τουίστ ονομάζοντας τον άνδρα μανδάμ και την γυναίκα μεσιέ. Αν είναι κατήμαυρη πείτε την Νουαρό ενώ αν είναι λευκή σαν χιόνι πείτε την Μπλανς. Αν είναι τίποτα κανένας αγριόγατο το δισύλλαβο Σαβάζ είναι τρεζολί! 

9. Ονόματα για γάτες από ταινίες

Δώστε στη γάτα σας το όνομα από μια διάσημη κινηματογραφική γάτα που είτε το μενταλιτέ της ταιριάζει με της δικής σας, είτε την αγαπήσατε πολύ. Τούτη η ιδέα έρχεται να δέσει με το άρθρο που έγραψα τις προάλλες, προτείνοντας 7 εξαιρετικές ταινίες με γάτες.

Μπορείτε να ονομάσετε τη γάτα σας Θάκερι (ο θρυλικός γάτος-λατρεία από το ‘Hocus Pocus’), ή Οδυσσέα (Ulysses) από το αριστουργηματικό ‘Inside Llewyn Davis’, ή Βίτο από την την υπέροχη γκρι γάτα του ‘Νονού” Βίτο Κορλεόνε (μια πολυ καλή ιδέα για ονόματα για γκρι γάτες) – η οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, που την βρήκε ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, έξω από τα στούντιο της Παραμάουντ και την κότσαρε σε μερικές μνημειώδεις σκηνές με τον μεγάλο Μάρλον Μπράντο -. Θέλετε κι άλλα; Θα ολοκληρώσω προτείνοντας το Holly Golightly, εμπνευσμένος από την ανώνυμη γάτα της ομώνυμης ηρωίδας του Breakfast at Tifanny’s!

10. Ονόματα για γάτες από καρτούν

Ε εντάξει για τους λάτρεις των κόμικ/καρτούν έχουμε ένα κάρο ονόματα να διαλέξουμε. Η  Ψιψινέλ από τα στρουμφάκια (το όνομά της στο αυθεντικό καρτούν ήταν Azrael), o Γκάρφιλντ  (για μια χονδρούλα τζίντζερ), εεε ο Τομ, ο Πιφ, ο Σιλβέστερ και όλοι αυτοί αποτελούν αξιόπιστες μεν, όχι τοσο φαντεζί δε, επιλογές για την γατούλα σας!

Εγώ προτείνω να προσπεράσετε αυτή την κατηγορία με ονόματα για γάτες από καρτούν, έλεος, υπάρχουν τόσα άλλα μοναδικά ονόματα!!

11. Δισύλλαβα ονόματα Γατών

Εντάξει πόσο ευφάνταστος να γίνεις με μια και δύο συλλαβές. Όμως όσοι ενδιαφέρονται για το πρακτικό του πράγματος, θα μπορούσαν να καταφύγουν σε μια τέτοια λύση. Πως να το κάνουμε,  στην ερώτηση σε ποια ονόματα που ακούν οι γάτες η απάντηση είναι  μονοσύλλαβα και δισύλλαβα ονόματα γατών. Όταν μάλιστα αυτά συνδυάζονται με τα σύμφωνα “τσ” “σ” “ζ” “ψ” “ξ” και “τζ” (συριστικά σύμφωνα) είναι ακόμη πιο εύκολο να αποτυπωθούν στα γατούνια σας. Μερικές προτάσεις: Τσίτσος, Τσίτσης, Τσετσέ, Τσε, Ψουψου, Ζιζου, Τζίτζι (κας), Αψού, Πίτσος, Λούτσος,  Πίπος, Μιμή, Νανά κλπ κλπ.. 

Αν σας ενδιαφέρει στ’ αλήθεια η γάτα σας να ακούει το όνομά της και να ανταποκρίνεται σας προτείνω να κάνετε κλικ στην εικόνα και να διαβάσετε το άρθρο μου με 5 απλά τιπς για να δώσετε στη γατούλα σας ένα όνομα το οποίο όντως θα ακούει:

12. Ονόματα γατών βασισμένα σε χρώματα

Αν πια είσαστε τόσο απελπισμένοι, αν ξεπέσατε τόοοοοσο χαμηλά και αναζητήσετε ονόματα για γάτες  στο χρώμα της (βλέπε Ασπρομαυρέ, ο γνωστός FIV γατούλης – το απόλυτο όνομα ΤΡΑΓΩΔΙΑ), ε τότε τουλάχιστον ας είστε λίγο εμπνευσμένοι. Αν πχ θέλετε ονόματα για μαύρες γάτες, ε μην επιλέξετε το Μπλάκι ή .. Μαυρούλης, πείτε την “Πούπουλας” (από το Πίσσα και Πούπουλα), “Κορδάτος” (από το Μαυροκορδάτος) ή “Μαυρίας” (από τον Χάρη Μαυρία, τον πάλε ποτέ ποδοσφαιριστής-τρεχαντήρι του ΠΑΟ). 

Αν η γατούλα σας είναι κάλικο (τρίχρωμη) πείτε την ‘Κάλι” και αν είναι ταρταρούγα πείτε την “Τάρτα”. Η λευκή γατούλα σας θα μπορούσε να ονομάζόταν Χιόνη ή και Shiro (ιαπωνέζικη λέξη που σημαίνει “λευκό”) Αν ψάχνετε ονόματα για γκρί γάτες… ΣΤΟΠ. ΚΑΤ! Ε όχι, δεν θα μπω σε αυτό το τρυπάκι τώρα!

Μια ακόμη περίεργη σύλληψη: Μια υπέροχη θυληκή γατούλα με σουπερ υπέροχα πράσινα μάτια οι γονείς την ονόμασαν Πατρίκιο (ή Πάτρικ, ή Πατ – αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ονόματα για γάτους όλων των εποχων) διότι το πράσινο παρέπεμπε έντονα στον Άγιο Πατρίκιο των Ιρλανδών. Άβυσσος η ψυχή των γονέων..

Άντε βρε παιδιά, λίγο μπρίο, λίγη τσαχπινία, μα όλα εγώ θα σας τα λέω; 

Ουφ πια!!

13. Ονόματα για γάτες με σαρκαστική διάθεση

Λοιπόν, ας είμαστε λίγο σαρκαστικοί ρε παιδιά, μην προσπαθούμε πάντα να είμαστε πολίτικαλι κορέκτ όλη την ώρα. Η σοβαρότητα των τύπων είναι ασθένεια και μεις θα την σαμποτάρουμε. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε δίνοντας τα κατάλληλα ονόματα για γάτες.  Έτσι αν πχ το γατούλι μας είναι τυφλό, θα το ονομάσουμε Ματάκι. Ενώ ένας άλλος τυφλός γάτος ονομάστηκε.. Τειρεσίας. Αν το γατούλι μας είναι θεόχονδρο θα το ονομάσουμε “Συλφίδα” (σχετικό poll για το πιο χονδρό γατί της αποικίας τρέχει εδώ) κοκ.. το πιάσατε το πόιντ!

14. Ονόματα για γάτους

Αν είστε από αυτούς τους τύπους που ψάχνετε για ονόματα για αρσενικές γάτες, για ονόματα γεμάτες τεστοστερόνη δεν θα σας αφήσω έτσι, παραπονεμένους. Το τούρκικο Άσλαν, που σημαίνει λιοντάρι και παραπέμπει στο υπέροχο παραμύθι “Το χρονικό της Νάρνιας” θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή ενώ ο Βάγγος είναι ένα πολύ ταιριαστό όνομα για έναν βαρύ γάτο που από τη μια δεν είναι πολύ κινητικός, από την άλλη όμως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αν θέλετε να βρείτε ονόματα για γάτες αρσενικές και γοητευτικές θα σας πρότεινα ξεκάθαρα το Μπινξ (έγινε αναφορά στον κύριο Μπινξ παραπάνω, στα κινηματογραφικά ονόματα για γάτες) ενώ θα ήθελα να κλείσω με το πολυαγαπημένο Παν (συντομογραφία του Πανταλέμον), κλεμμένο από την Τριλογία του Κόσμου, τα φοβερά βιβλία του Φίλιπ Πούλμαν, το οποίο αναφέρεται σε έναν πραγματικό αγριόγατο. Τέλος θεωρώ ότι το Μπρούτος και το Μπρούκλης είναι εξαιρετικές περιπτώσεις ονομάτων για γάταρους.

15. Ονόματα για θηλυκές γάτες

Θα ήτα λίγο απρεπές από μέρους μας να μην γίνει μια αναφορά και σε αντίστοιχα ονόματα για θυληκές γάτες! Σεξιστικά υπονοούμενα που συνδέουν τη γυναίκα μόνο με την ομορφιά απορρίπτονται μετά βδελυγμίας όποτε δεν θα  ονομάσετε τη γάτα σας Μπέλα ή Λόρεν ή Μπελούτσι αλλά θα διαλέξετε κάτι πιο αληθινό όπως Μαριγώ, Νίτσα ή Πίτσα (και θα πέσετε στο ατόπημα άλλων υπονοούμενων που συνδέουν το θηλυκό φύλο με άλλα στερεότυπα). Βέβαια και τα Λούκε, Μπαλού, Μπάκιο, Πίτση που χρησιμοποιούνται στην αποικία μου, μια χαρά είναι. Τι, όχι;

16. Ονόματα από λάθος εκτίμηση του κτηνιάτρου

Εσχάτως ανακάλυψα και άλλη μια κατηγορία ονομάτων. Εδώ βασικά δεν έχω να προτείνω κάτι το ιδιαίτερα απλώς να σας προτρέψω να ‘στε  δημιουργικοί. Ο κτηνίατρος που θα δει το γατάκι 10 ημερών μπορεί να πέσει έξω για το κατά πόσο είναι αρσενικό ή θυληκό. Εσείς ακούγοντας την εκτίμησή του μπορείτε να δώσετε ένα όνομα στο γατάκι σας και ξαφνικά μπορεί το γατάκι να αποδειχτεί του αντίθετου φύλου!

Ε μην πανικοβάλλεστε, κάντε μια μικρή τροποποίηση και θα έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον όνομα. Η φίλη Κατερίνα ονόμασε τη γατούλα της Πέρσα, νομίζοντας ότι πρόκειται για θηλυκό και όταν είδε τα γνώριμα αρσενικά σημάδια να ξεπροβάλλουν απροκάλυπτα και αδιαμφισβήτητα έκανε το κόλπο γκρόσσο και άλλαξε το όνομα σε .. Πέρσας. Ρεεεε τον Πέρσα! Ή ένας Μάουρο που έγινε Μάουρα, ή μια Λάουρα που έγινε Λάουρο, Ένας Πλάτωνας που εγινε Πλατανιά και ενας Αρκάς που έγινε Αρκού.

17. Ονόματα 'με ένα ζμπάρο δυο τριγώνια'

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε στο δρόμο δύο εγκαταλελειμένα νεογέννητα γατάκια, δύο αδερφάκια που δεν εχουν στον ήλιο μοίρα. Παλέψατε σκληρά αλλά δεν αντέξατε, τα πήρατε σπίτι σας και αρχίσατε τη διαδικασία του μπιμπερό. Και ξαφνικά πρέπει να δώσετε όνομα όχι σε ένα αλλά σε δύο γάτες.

Ο Τσίτσος είναι εδώ, ώστε να σας προτείνει έξυπνες λυσεις όπως ράβε-ξήλωνε, σάρα-μάρα, τελεια-παύλα, πέρα-δώθε, μάτα-χάρι! 

Γιατί πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε πρακτικοί! Α, εδώ να πω ότι και το όνομα του αθλητή Λουκεμπάκιο μου έδωσε με τη μια δύο ονόματα, το Λουκε και το Μπάκιο!!

18. Ονόματα χωρίς καμία ελπίδα

Κάποιοι από εσάς λες και το κάνουν επίτηδες δίνουν ονόματα που δεν έχουν καμία ελπίδα λειτουργικότητας. Υπάρχουν πραγματικοί εγκληματίες της ονοματολογίας που έχουν ονομάσει τη γάτα τους Σοράγια Μοντενέγρο, Ναβουχοδονόσορ και Ραμόν Αλόνζο Γκονζαλίτο (δεν αστειεύομαι). Προφανώς αυτοί έχουν συμβιβαστεί εξαρχής στην ιδέα ότι η γάτα τους θα ακούει μόνο στο ψιψιψιψι και στον ήχο του ανοίγματος της κονσέρβας

19. Υποκοριστικά

Στο κάτω κάτω κακώς δίνετε και τόοοσο μεγάλη σημασία στα ονόματα για γάτες, ώχουυυ πια! Η έννοια του ονόματος είναι υπερεκτιμημένη, δεν βρίσκετε; Σκεφτείτε ότι η γατούλα πριν σκεφτείτε να της δώσετε εσείς κάποιο όνομα δεν είχε κανένα όνομα, ήταν ελεύθερη ονομάτων..

Σε αυτό το πλαίσιο, για να σαμποτάρετε, τελικά, την αξία του ονόματος κάντε αυτό που κάνανε οι γονείς με μένα και το εφάρμοσαν με επιτυχία και σε πολλά άλλα γατιά. Δώστε πολλά ανόητα υποκοριστικά, χαϊδευτικά, παράγωγα, ή τελείως άσχετα ονόματα στις γάτες. Για παράδειγμα τον Κινέζο τον φωνάζουν με διάφορα ονόματα όπως Τσάιν, Τσαϊνίζ μαν, Τσινέζος ή σκέτο Τσαϊνίζ. Ο Πίπος ακούει και στο Πίπιους, Πιπουτσέλος, ΠΑΠΟΥτσέλος, Πίπης, Πιπίνι. Ο Μικρουτσέλος στο Μίκρουτς, Μικρουτσελούνι, Μικρουτσέλιους κοκ. Υπάρχει ακόμη ένας Τζιτζιφρίγκος που χαϊδευτικά ονομάστηκε Τζίτζης.

Άμα δεν το τρελάνετε το άμοιρο το γατί σας, εμένα να μη με λένε Τσίτσο.. ή Τσιτς.. ή Τσάντσουλιτς.. ή..

Μασημένη τροφή για ονόματα

Κλείνοντας, για όλους εσάς τους τεμπελχανάδες που βαριέστε να διαλογιστείτε πάνω σε όσα προαναφέρθηκαν θα προσφέρω, συνοψίζοντας τα προηγούμενα και προσθέτοντας ό,τι κατεβαίνει στην κεφάλα μου μερικές έτοιμες λύσεις. Είστε έτοιμοι; Φύγαμε!

  • Τσίτσος (πάλι τα ίδια;)
  • Κινέζος
  • Πίπος
  • Βίτο
  • Ραία (απο το ωραία)
  • Νίκος (από το Νίκος Γκούμας)
  • Μπρούτος
  • Πελέ (για όσους μισούν τον Μαραντόνα)
  • Πούπουλας
  • Πλαπούτας  (από τον μεγάλο οπλαρχηγό)
  • Λουκρητία (για την έκφυλη γατούλα σας που μοιάζει όμως με την γάτα του Αρκά)
  • Βρασίδας
  • Έκο (αλλά όχι από τον Ουμπέρτο.. αλλά για την περίπτωση που μια γάτα βρέθηκε έξω από ενα πρατήριο καυσίμων Έκο)
  • Φλάντζα (για γάτα που βρέθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων)
  • Λούκε
  • Μπάκιο
  • Αδόλφος (αν εμφανίζει το γνωστό μουστάκι)
  • Γκογκολίνο (από την υπέροχη σειρά παραμυθιών Άμπρα Κατάμπρα)
  • Μύκης (από το Μύκητας)
  • Ζάχος (από τον Ζάχο Δόγκανο)
  • Θάκερι
  • Ζιζού
  • Ματάκι (ο οριακός σαρκασμός για τυφλή γατούλα που λέγαμε..)
  • Τσε (από το Γκεβάρα), Τσετσέ (από το μύγα τσετσέ)
  • Λίτσος
  • Πίτσος
  • Μούτσος
… και φυσικά..
…..

……… Σκλαβενίτης

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος και είναι το σημείο που θέλω και τις δικές σας ιδέες σε σχόλιο, για να εμπλουτιστεί αυτή η λίστα με εμπνευσμένα μπριόζικα ονόματα και να βοηθήσει όλους αυτούς που έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, προσπαθώντας να βρουν το απόλυτο όνομα για τη δική τους γατούλα

Πηγή: https://www.tsitsosthecat.gr/

Διαβάστε το άρθρο εδώ: https://www.tsitsosthecat.gr/9-idees-gia-ta-pio-teleia-onomata-gia-gates/


1 σχόλιο


  • Αλεξανδρα

    Τελεικα βγαλαμε το γατομας πιπι γιατι το ακουει κατευθιαν


Σχολιάστε

Please note, comments must be approved before they are published